Megszakad a szívem: a nagypapa megható üzenettel keres családot karácsonyra

Szívszaggató rövid történet…

A karácsony a család ünnepe. Ilyenkor az emberek a világ legtávolabbi sarkából is haza utaznak, hogy a szeretet ünnepét együtt töltsék szeretteikkel a karácsonyfa alatt. Azok az emberek, akiknem már senkijük sincsen, mély fájdalommal gondolnak arra, hogy magányosan kell eltöltsék ezt az ünnepet. Egy berlini özvegy is fájó szívvel hívta fel a helyi szupermarketet, hogy kölcsön kérje annak hirdetőtábláját:

“Hol találok egy magányos nyugdíjast, özvegyet, akivel egy helyen megünnepelhetnénk a karácsonyt?” Ezek a szívet tépő szavak voltak olvashatóak a hirdetőtáblán. Egy fiatal nő amikor elolvasta, úgy döntött, hogy segít ezen az emberen. Lemásolta a keresési kérelmet, majd megosztotta a Facebook-on.

“Amikor elolvastam ezeket a szavakat, teljesen összetörte a szívem. Talán valaki elolvassa, hogy teljesíteni tudja ennek az idős bácsinak a vágyát” – írj a kép alá. És az idős bácsi álma valóra vált! Több száz magányos nyugdíjas érzett vele együtt és rövid időn belül már 30 család is jelentkezett, hogy saját körükbe befogadnák a magányos bácsit.

Most az idős úr szinte nem tud választani, hogy kivel töltse a karácsonyt. De mindenesetre az már biztos, hogy a szeretet ünnepét nem kell egyedül töltenie.

Milyen szép, hogy vannak olyan emberek, akiknek ajtaja nyitva áll, hogy befogadják a magányos embereket – ez a karácsony valódi jelentése!