Fogalmam sincs, hogy mi él ebben a folyóban, de soha többet oda be nem teszem a lábam!

Maria McCormick örökítette meg ezt a szokatlan jelenetet, amikor férje Scott, egy veder vizet öntött a floridai Szent János folyójába. Egy hatalmas vihar után a csónakja megtelt vízzel és ilyenkor minden alkalommal a férfi vederrel kimeri a csónakból a vizet, de amikor a folyóba önti, a folyó hirtelen olyan hullámokat áraszt, mintha valami dühös, mitikus tengeri szörny élne benne.

“Minden alkalommal, amikor a férjem beöntötte egy veder vizet a folyóba, hatalmas hullámok keletkeztek. Az egyik jelenetet megörökítettem. Soha többé nem teszem be a lábam ebbe a folyóba” – mesélet Maria.

Az internetező népet azonban nem nyűgözte le annyira a látvány. A hullámokat a folyóban élő manátuszuk okozták. A férfinak most 60 napot börtönben kell töltenie, amiért állítólagosan kegyetlenül megzavarta az állatok nyugalmát.

Akár tengeri teheneknek, akár sellőknek hívjuk őket, a manátuszok a legbarátságosabb és egyben legfélénkebb teremtmények a bolygón. Florida partvídékén élnek, és senkit sem bántalmaznak.