A feleség elpanaszolja férjének, hogy 6 éves lányuk elégedetlen magával… Amit az apa ekkor tesz milliókat érint meg…

A szülők tudják, hogy mit jelent a gyermekek iránti szeretet, mennyi áldozatot kellett meghozni, ameddig felnőnek: pelenkázni, ruhák és iskolai kellékek költsége és ne felejtsük el a sok álmatlan éjszakát sem.

Azonban néhány szülő meglehetősen szokatlan áldozatot hoz gyermeke jóléte érdekében. A 41 éves családapa, Dave Sylvaria az amerikai egyesült államokból egy szívmelengető fotót osztott meg az interneten: a képen látható amint hat éves kislánya nézi, hogy az édesapa kopaszra borotválja a fejét, de nagyon megható céllal teszi ezt.

Egy nap a 33 éves édesanya kislányával utazott és meglepődött, amikor kislánya megkérdezte tőle, hogy Ő elégedett magával? Az édesanya természetesen azt válaszolta, hogy igen. Amikor azonban Ő is megkérdezte kislányától ugyanezt, a kislány halkan azt felelte, hogy nem.

A 33 éves édesanyát nagyon felkavarta a kislány válasza, amiért így érez. A lány azt mondta: “Útálom magam, mert nincs hajam!”A kislány mindössze hat éves és alopécia betegségben szenved, melynek következtében az összes haja elhullt.

A feleség elpanaszolta férjének, amit kislánya mondott. Amikor a 41 éves édesapa tudomást szerzett erről, azonnal megpróbálta megvígasztalni a lányát.

“Kedvesem tudod, hogy édesanya meg édesapa mennyire szeret téged? Nem szabad így érezned, mert nagyon különleges lány vagy! Te vagy számunkra a világ legszebb kislánya, és a haj nem számít!”

Annak érdekében, hogy az apa teljesen meggyőzze lányát arról, hogy a belső szépség a legfontosabb, Dave úgy döntött, hogy teljesen kopaszra fogja borotválni a fejét.

Még kislányát is megkérte, hogy segítsen neki ebben. Ezután megölelte, egy hatalmas puszit adott és a 6 éves kislány máris mosolyogni kezdett.

A kislány problémája azonban nemcsak szüleit érintette meg, hanem emberek millióit is. A egyikük Andy Pagoota, aki Dave-t utánozva ő is kopaszra borotválta a fejét.

Miután megosztották a képeket a facebook-on a kommentelők többsége azt írták a kislánynak, hogy: “Riley, így vagy tökéletes, ahogy vagy!” Néhány másodpercen belül érkezett a másik komment: “Ezt a frizurát elnevezzük Riley friuzrának” Egy Rhonda Fredricks nevű Facebook felhasználó kommentje azonban szívszorító szavakat fogalmazott meg:

“Abszolút minden ember csodálatos és megérdemli, hogy szeressék. Nem a hajunk, bőrünk, szemünk, alakunk, vagy méretünk határozza meg, hogy milyenek vagyunk. Nem a lakás, amiben élünk, nem a ruha, amit viselünk, vagy az autó, amivel közlekedünk. A tetteink határoznak meg mindekt… Riley, ezt soha ne feledd!”

Az édesapa válasza kislánya csüggedésére rengeteg embert inspirált az interneten. Milyen igazi önfeláldozó apa, aki saját haját is képes föláldoznia, hogy felvidítsa lányát. De ami ennél is fontosabb, a lecke, amit örökre megtanított lányának, hogy senki se a külsőre koncentráljon, mert egy ember belső értékei ennél sokkal fontosabbak!