Győzött az igazság! 15 év börtönbüntetést kapott az állatkínzó

Több mint két évet vett ígénybe, de végül elítélte a bíróság azt a férfit, aki szörnyű kínzásnak tette ki ezt az ártatlan kutyát. 2015 tavaszán Észak-Charleston (AEÁ) lakói szörnyű állapotban találtak rá erre az amerikai staffordshire terrier kutyára.

Valaki egy ragasztószalagot tekert a kutya pofája köré, valószínűleg azért, hogy ne tudjon ugatni, de annyira brutálisan megszorította, hogy a tekerék a kutya csontjáig hatolt. A kutya nyelve elhalt, mivel a szalag teljesen leállította a vérellátást.

Két napig a fiatal kutya tehetetlenül sétált, elképzelhetetlen fájdalmakkal küzdött, mielőtt rátaláltak, és állatklinikára szállították. Az állatorvosok még soha nem láttak ilyen szörnyű állatkínzást. Számos beavatkozásra szükség volt annak érdekében, hogy a sérült kutyát megmentsék. És miközben az orvosok a kutyát kezelték, a rendőrség előkerítette az előző tulajdonost, aki felelős volt a szörnyű tettért.

A tavalyi év végén megszületett az ítélet a 44 éves férfi ellen: a férfi 5 év börtönre ítélték a kegyetlen állatkínzás miatt, valamint 15 évet kapott más bűncselekmények miatt. Az tény, hogy a négylábú barátunk megkínzása miatt is megérdemli a börtönbüntetést.

A kutyát azóta egy szerető család fogadta be, és a hegek az előző kegyetlen gazdájára emlékeztetik. A korábbi tulajdonos viszont most hosszú szabadságvesztéssel kell fizetnie a kegyetlen tettéért.

Ezzel az eset maximálisan megerősíti, hogy az állatkínzást fölött sem lehet csak egyszerűen szemet hunyni. Bárki, aki ilyen szenvedést okoz egy állatnak, börtönbüntetést érdemel!